clock1

Пн-Пт 8:00 - 17:00

clock1

Пн-Пт 8:00 - 17:00

Сб - Нд: Вихідні

Лікування астигматизму в дітей

Лечение астигматизма у детейАстигматизм у дітей – це, так звана, рефракційна “помилка” ока. Найчастіше дитина вже народжується з викривленням рогівки або деформацією кришталика. Як наслідок, відбувається неправильне заломлення світла і фокус об’єкта, що сприймається оком, проявляється не на сітківці, а перед нею або позаду неї. При астигматизмі предмети здаються дитині розмитими або деформованими.

Астигматизм передається у спадок. Але буває і набутий астигматизм після перенесених травм ока або розвитку патологій зубощелепної системи.

Симптоми астигматизму

У більшості випадків, діагноз “астигматизм” у дітей лікар-офтальмолог може поставити при огляді вже з дворічного віку. Батькам слід без зволікання повести дитину на позапланову діагностику до окуліста, якщо він скаржиться на поганий зір, головний біль, дискомфорт у надбрівній ділянці, швидку стомлюваність.

Чим раніше буде виявлено астигматизм і вжито заходів з його корекції, тим кращими будуть результати лікування. Якщо цього не зробити вчасно, можливе безповоротне зниження гостроти зору, розвиток косоокості і амбліопії (“ледачого ока”).Астигматизм у детей

Якісну діагностику зору в дітей можна пройти в клініці «Окомедікас» у Черкасах. У разі виявлення в дитини астигматизму фахівці клініки підберуть правильні методи корекції зору.

Лікування астигматизму в дітей

Одна з найважливіших складових корекції зору при астигматизмі – це правильно підібрані окуляри. Діток з астигматизмом слід водити на прийом до окуліста кожні півроку. Дуже важливо стежити за ростом очей і вчасно міняти оптику.

Корекцію зору у разі астигматизму слід починати якомога раніше, до вступу до школи. При огляді лікар розповість, як правильно дозувати зорові навантаження для дитини і які вправи для очей потрібно буде робити вдома.